Jak vybrat kapelu na svatbu

Máte datum svatby? Stojíte před rozhodnutím, komu svěřit zajištění hudebního doprovodu vaší významné životní události?

Vězte, že je v moci hudby pozvednout váš velký den na úroveň krásného kulturního zážitku, nebo naopak dojem z jinak perfektně připravené svatby zmařit. Výběr kapely na svatbu je skutečně velmi důležitým krokem.

Šaty máte, catering i míso také? A co hudbu?

Pokud si dáte práci s výběrem krásných šatů, hezkého prostředí, dobrého jídla či lahodných vín, byla by škoda nedoplnit toto vše o odpovídající hudební zážitek v podobě pořádné živé kapely. Jeden či dva muzikanti s klávesami a nálepkou „oni zahrajou fakt všechno“ sice asi všechno opravdu zahrají, ale možná nebude snadné jednotlivé skladby jejich repertoáru od sebe navzájem odlišit. Dejte si tak pozor, zda kapela hraje skladby opravdu živě, nebo jen dohrává do podkladů pouštěných z kláves. Je pochopitelně důležité vycházet z hudebního žánru, který máte rádi. To je dobré si s kapelou ujasnit a třeba si sestavit i krátký playlist, složený z vámi preferovaných písní. Některé z nich kapela možná bude inzerovat na svých stránkách, třeba i včetně ukázek repertoáru. Některé vám může potvrdit na dotaz. Pokud nějaké skladby či interprety opravdu „nemusíte“, je vhodné dát to kapele vědět. Zkrátka je oboustranně výhodné ujasnit si předem přibližný žánr, vkus a preference. Zjistěte si také, zda je kapela ochotna vyplňovat pauzy reprodukovanou hudbou, pokud o to máte zájem.

Buďte zvídaví, web kapely napoví!

Když jsme u stránek kapely, je určitě dobré podívat se na reference, které hodně napoví. Kapela je během vaší svatby stále na očích, takže je rovněž důležité, aby její členové měli příjemné vystupování a byli slušně oblečení. Vše si v klidu ověřte na videích a fotografiích. Zjistěte si také, jak dlouho mohou hrát, jaké potřebují přestávky a zda jsou v případě zájmu ochotni přidat nějaký čas nad domluvený rámec (a za kolik).

Důležitou otázkou je také zvukař. Jedná-li se o větší akci, kde je zvukař zapotřebí, zjistěte si, jestli má kapela vlastního, či je nutné ho sehnat. Zvukař bude stát nějaké peníze navíc a je důležité, aby byl pro kapelu přijatelný. I na tomto je třeba se předem domluvit.

Dalším důležitým bodem je čas příjezdu a doba, kterou kapela potřebuje na přípravu. Domluvu na těchto detailech nepodceňujte, aby potom  nedocházelo ke zbytečným stresům. Zjistěte si rovněž cenu, kterou si kapela účtuje za dopravu k vám.

A rada na závěr

Ptejte se, komunikujte, zajímejte se. V tomto případě totiž platí, že kdo se ptá, dozví se přesně tolik, kolik potřebuje.

Jak vybrat kapelu na svatbu

DissCover Band je jedinečná párty kapela, která dodá švih a šmrnc vaší svatbě,
oslavě, plesu nebo firemnímu večírku. Jsme sehraná parta profesionálních muzikantů, kteří spolu společně vystupují přes 10 let.
Vzájemná chemie a společná radost z hraní umožňuje DissCover Bandu pojímat
známé hitovky s nečekanou svěžestí, chytrým humorem a nakažlivou energií.